Introduktie

Welkom op de database van de Friesche popmuziek. Via deze database willen we U informatie verstrekken over Friese bands uit het heden en verleden. Daarnaast bieden we zo nu en dan downloads van obscure opnames uit het verleden van de Friesche popmuziek. Heeft U vragen, op en of aanmerkingen op deze site dan kunt u die mailen naar

frieschpoparchief@gmail.com

Veel kijk, lees en luisterplezier toegewenst.

Brimstone

Brimstone Butterfly wordt opgericht in 1983. Ze zijn daarmee 1 van de eerste reggae bands in Friesland. In 1983 doet Brimstone Butterfly mee aan de 1e editie van De Kleine Prijs van Sneek en eindigt samen met A Cursed Fortress op de 1e plaats.
De groep krijgt kans om aan de Grote Prijs van Nederland mee te mogen doen maar vergeet om zich aan te melden.
Brimstone Butterfly krijgt wel veel aandaht van de media en is te zien bij Bram en Willem Ekkel oftewel de Jonge Helden van de VPRO. Ook treedt de groep op bij Vara's Popkrant Countdown Cafe van Veronica.
In 1985 verschijnt de 1e single van de groep "Kali I Got Soul". Datzelfde jaar doet de groep een tournee door Ierland.
In 1986 verandert de groep de naam in Brimstone. Een tweede tournee in Ierland volgt en de groep begint aan de opnames voor haar eerste album.
In 1986 verschijnt de LP "Come To Me" bij Top Hole Records.
De groep is dan inmiddels uitgebreid met een toetsenist.
In 1987 verschijnt de tweede single met daarop een cover van Captain & Tenille "Do that to me one more time".
Een jaar later brengt de groep een obade aan voetballer Ruud Gullit uit in de vorm van de single "Rudy Reggae". De groep treed met het nummer in Los Vast van de NCRV op. Vanaf 1992 wordt er weinig meer van de groep vernomen.
Bandleden van Brimstone zitten vandaag de dag in Riddim X.

Line Up 1 (1983)

Willem Pen - Zang
Oeds Bouwsma - Basgitaar
Remco Rodriguez - Gitaar
Piet Boersma - Drums
Bas Kleine - Mondharmonica

Line Up 2 (1986)

Willem Pen - Zang
Oeds Bouwsma - Basgitaar
Remco Rodriguez - Gitaar
Piet Boersma - Drums
Bas Kleine - Mondharmonica
Rienk Haquebord - Keyboards

Line Up 3 (1987)

Willem Pen - Zang
Peter Groen - Basgitaar
Bauke Peterson - Gitaar
Piet Boersma - Drums
Rienk Haquebord - Keyboards

Line Up 4 (1988)

Willem Pen - Zang
Rienk Haquebord - Keyboards

Discografie

1986 Kali Got I Soul (Top Hole) 7"
1987 Come To Me (Top Hole) LP
1987 Do That To Me One More Time () 7"
1988 Rudy Reggae (Dureco) 7"
1988 Frisian Air Play (Stichting Friesland Pop) CD
"Stonewall Skank"
1988 Top Hole Records (Top Hole) CD
"Come To Me"
1990 Via Media Course Between Extremes (VIA) CD
"Girly"

Concerten

1983-09-04 Dokkum, de Klister

1984-01-28 Dokkum, Bolwerk
- Regionale groepenpresentatie
- Paralyzed + Roadhouse Blues Band + Semi Colon + Friisk Husfliid + Tomorrow + The Small Town Rebels
- Aanvang 19.30 uur

1984-04-21 Heerenveen, Het Cafe
- Aanvang: 22 uur

1984-05-26 Leeuwarden, Zaailand
- Straatfestival
- 12.20 - 12.50 uur

1984-06-02 Dokkum, de Klister
- Aanvang 20.30 uur

1984-06-16 Sneek, Bolwerk
- Kleine Prijs van Sneek
- A Cursed Fortress + Acrid Grey + Der Junge Werther, Hothouse, Paralyzed, Petticoat, Unemoted Machinery
- Omrop Fryslân maakt opnames

1984-06-30 Bolsward, Vannu
- Straatlichtfestival
- Rankin Rejoice + Pub Street Blues Band
- Aanvang: 20 uur
- Entree: fl 7.50

1984-08-04 Sneek, IJsbaanterrein
- Sneekwave
- A Cursed Fortress + The Sound + Fools Can Dance + Lesley Woods + Sandii and the Sunsetz
- Aanvang 14 uur

1984-09-04 Leeuwarden, Omrop Fryslân
- Radio 18 Kantineconcert.
- Aanvang: 18.15 uur

1984-10-02 Leeuwarden, Omrop Fryslân
- Radio 18 Kantineconcert.
- Aanvang: 18.15 uur

1984-10-18 Leeuwarden, Omrop Fryslân
- Radio 18 Kantineconcert.
- Aanvang: 18.15 uur


1984-10-27 Oosterwolde, Open Huis
- Petticoat

1984-11-02 Franeker, RK-verenigingsgebouw
- Petticoat

1984-11-03 Drachten, Jongerencentrum
- Petticoat

1984-11-04 Berlikum, Hof van Holland
- Middagconcert

1984-11-10 Heerenveen, Pakhuis
- Petticoat

1984-11-17 Wolvega, Eglantier
- Petticoat

1984-12-09 Sneek, Het Bolwerk
- Reunie De Meerpaal
- Aanvang 16 uur

1985-03-24 VPRO TV
- Jonge Helden

1985-04-30 Leeuwarden, Cafe Vera

1985-05-17 Leeuwarden, La Bella
- Aanvang: 21 uur

1985-06-08 Leeuwarden, Zaailand
- Straatfestival

1985-06-21 Surhuisterveen, Poppingahiem
- Simpelsat 85 festival
- Pride + Distortion + Splitt (of spliff - onduidelijk te lezen) + Co en Co + Blue Murder + Highway Chile + The Dutch

1985-06-29 Dokkum, Burgermerk
- Grimbeert + The Job

1985-08-31 Sneek, Grote Breedstraat
- Dongeradeelavond
- Heddy Lester en Frank Affolter + Sietze van der Werf + Duende + Grimbeert
- Presentatie: Piet Braam (Conferencier uit Hardegarijp)
- Bij slecht weer: Bolwerk

1986-09-13 Oosternijkerk, De Donge
- Aanvang 22 uur

1986-10-18 Bolsward, Vannu
- Aanvang 21 uur

10-01-1987 Leeuwarden, Zalen Schaaf
- Popdoedag
- D"Boom Harper band
- Aanvang 12 uur
- Einde 0.30 uur

1987-02-28 Dokkum, Bolwerk
- Doede Bleeker

1987-05-23 Sneek, Bolwerk
- Aanvang 22 uur
- Presentatie LP

1987-05-30 Akkrum, de Cleef

1987-06-08 Leeuwarden, Prinsentuin
- The Screen
- Aanvang 14 uur
- GECANCELLED vanwege Regen

1987-07-25 Oldeberkoop, Feesttent
- Mirjam Janse (Klankdichteres uit Amsterdam)

1987-09-04 Harlingen, Evenementenhal
- Visserijpop 87
- The Odd One + Jerry Can Dance + Scarlet Green + I Spy + The Tears
- 15 - 00 uur

1988-01-09 Dokkum, Bolwerk

1988-04-16 Oosterwolde, Gunung Nona

1988-05-10/11 Aalsmeer, TV Studio Joop vd Ende
- Opname "Rudy Reggae" voor Los Vast
- Uitzending op 23 mei

1988-06-17 Gorredijk, de Skans
- Strugglin Jack Dull

1988-06-25 Leeuwarden, Zalen Schaaf
- Sugar Minott

1988-09-10 Suameer, Autocross terein
- Waldrock
- Doede Bleeker + Restless + De Dijk + Kobus Gaat Naar Appelscha + Claw Boys Claw + The Nits
- Publiek: 1500 personen

1988-11-04 Dokkum, Bolwerk

1988-11-18 Veenklooster, Ringo
- Carribean Reggae Night

1988-12-31 Leeuwarden, Frieslandhal
- Warme Winternacht

1989-01-27 Surhuisterveen, Poppingahiem
- Life Force
- Aanvang: 21 uur

1989-04-22 Sneek, Bolwerk
- Tribeat festival
- Hungry Hearts + Disgrace + 4 Ons Gehakt

1989-09-09 Sint Anna Parochie, Ons Huis
- Bildts Popfestival
- Lunatics With Skateboards + Second Life + Agony + Wild Moments + Adje en Adje
- Aanvang 16 uur

1989-11-17 Veenklooster, Ringo
- Reggae Night

1989-12-22 Drachten, Jaske

1990-02-23 Dokkum, Bolwerk

1990-04-21 Heerenveen, Thialf
- Spring '90 festival
- Lois Lane + Changed + Humphrey Toga + Strawelte

1990-06-02 Sint Nicolaasga, de Uilensprong
- Marpop
- Jen Rog + Pigmeat + Doede Bleeker + QOD + Brinkels Boogie Band + El Kroppo and the Bubblegums
- Aanvang: 15 uur

1990-06-23 Dokkum, t Mounehoekje
- Aanvang: 21 uur

1991-03-09 Heerenveen, Sfinks
- Aanvang: 20 uur

1991-08-30 Dokkum, Grootdiep
- Dokkum muziekstad
- Aanvang 21.30 uur

1991-09-13 Leeuwarden, 7A9
- Aanvang: 22 uur

1992-12-04 Veenklooster, Ringo
- Aanvang: 21 uur

Het archief van A tot Z

[MyGirlfriendIsMyWeapon] (1) 1 4 U (1) 12 Bar Grooves (11) 2OfThem (1) 3rd Bit Events (3) 404 Live (1) 50/50 (3) 78 Hoeren (6) A Cursed Fortress (30) A Girl Named Rudolph (1) A Silent Express (1) A.B.O.V.E. (1) Aart Lus en Ed Lip (1) Acrid Grey (9) After Tea (2) AG and Kate (1) Agnes Grey (6) Agony (2) Amnisia (2) Amp (Noord Bergum) (12) An Emotive Machinery (1) Ancestral Sin (3) Angry Young Men (7) Anneke Douma (1) Anxious To Please (2) Apinti (2) Area (1) Art. 461 (4) Aux Raus (1) Azania (1) B. Natural (1) B.F.P. Bluesband (2) B.O.B. (2) B.O.D. (1) Babalive (1) Bakeliet Sound System (3) Barcröc (1) Basic Art (1) Bauke en Greetje (2) BelieveIsADoubt (1) Bert Klazema (1) Bicycle Repairmen (1) Big Apple (1) Big Biznis (1) Billen Daisy (1) Bintangs (2) Blacklung amd Yellowriver (1) Bleach (1) Blood I Bleed (1) Blue Birds (1) Blue Pearls (2) Bob and Brian (1) Bone Idle and The Klem Band (1) Bonny St. Claire (1) Bratpack (1) Brimstone (2) Brimstone Butterfly (18) Brinkmans Hippolicy (1) Bruckenbauer (1) Bunny Dynamite (1) Buzzgum (1) BV d'Bendt (1) C.Q.D. (3) Cantina View (1) Carlene (2) Cauteror (2) Cest Ca (1) Changed (2) Children Of Jubal (1) Christ In Concrete (9) Chrysaor (1) Citizens Patrol (1) City League (2) Clinique Lutetia (2) Cobra Carnival (1) Coquehalz Und Cockhals (1) CQD (1) Crash (1) Crazy Honkies (1) Crime Band (1) Cruelty Of Live (1) Crying Wolf (1) Cuby and the Blizzards (1) Cut The Crap (1) CW and Company (1) D.A.A.N. (1) D'Boom Harper Band (1) Da Zombi Squad (2) Daily Bread (13) Damazing Projects (3) Damian Kean (1) Dark Incorporated (1) Darktober (1) Das Problam (2) Days Of Decay (4) De Boelies (2) De Flevo's (2) De Hardheid (1) De Havenjankers (1) De Ketters (2) De Musicapo's (1) De Slampampers (1) De Wiba's (1) DeadHorseRunning (4) Decision D (1) Deinum (band) (12) Der Junge Werther (3) Desperate Five (1) Dibble O (1) Dingly Boys (1) Dipsaus X (1) Disgrace (19) Dismember (1) Dj Chris (1) DJ eyeball (1) Dj Janster (2) Dj Longshot (1) Dj Nsayn (1) Dj Patzu (1) Dj Spacewayz (1) Doede Bleeker (1) Doede Veeman (1) Doelleazen (1) Don Mercedes and his Benz (1) Douwe Heeringa Compagnie (2) Duo Strak (1) Duquesa (1) Dust Devil (6) Dutch Swing College Band (1) DY66 (1) Eagle Eye Eleven (4) Easy Q (3) Eazybeez (2) Ernst Langhout (2) Exhibition (1) Fabulous Beats (1) Faces Of Faith (1) Fagus Friessii (1) Farabundo (1) Fatala (1) Fats Domino (1) Fed By Trash (4) Forcefield (1) Ford 5000 (2) Forgod'Sake (1) Formica (1) Four Teachers (1) Frantic Vermin (1) Friesland Combo (3) Frightening Fiction (1) Friisk Husfliid (1) Frozenland B.L.A.C. (1) Fun Of It (1) Gaddafunk (2) Geyser en de Boilers (2) Girls On Top (1) Gizmo (1) Glasnost (1) Godflesh (1) Good Sports (1) Grafschater (5) Grave (1) Greyline (4) Gyn Gedonder (2) Hall Of Lights (2) Hang Outs (1) Hard Times (1) Harry Tops (2) Have A Nice Day (1) Have Gun (1) Heelstone (1) Hello (1) Hennie Wielinga (1) Hepie en Hepie (1) Herman Brood (3) Herman van Keeken & his Blockheads (2) Het Remedy Kwintet (3) Hideous Sun Demons (1) HIt Holt (1) Hook Of Holland (1) Horowitz' Funeral (1) Hot Enuff (1) Hothouse (3) Hu and the Hilltops (1) Humdrum (1) Hûnekop (1) I.O.W. (1) Icepick (4) Icetomb (1) Ilanois (1) In Limbo (1) Incursion Dementa (8) Insanity Love Bubble (1) Intolerant (2) Intoxication (1) Irish Stew (1) It Dockumer Lokaeltsje (8) Jah Rootz (3) Jah Sound International (1) JB Kwintet (1) Jean Parlette (6) Jelle Buising Big Band. (1) Jelle Buising Sextet (1) Jenzoil (1) Jet Set Ready (1) Jingo de Lunch (1) Johannes D'Kermer Show (1) John Buss (1) Johnny and the Rebels (1) Johnny Edge (1) Jokers Wild (2) Junx (3) Kadaverbak (4) Kalis (1) Kensington Arms (1) Kier vd Werf band (1) Kik (1) King's Evil (4) Klink en Hamer (1) Klinkhamer (4) Knol Cyperus (1) Koala (1) Kobus Gaat Naar Appelscha (9) Kobus Kuch (1) L.U.L. (1) La Cosa Nostra (4) Lapwins (2) Last Dodo Dance Band (2) Latches (71) Lemmon (1) Leoville Jazz Band (1) Les Cheveaux Noirs (2) Les Chouchoux de La Maitresse (1) Lid (2) Lighting (1) Livin Blues (1) Loct (1) Lost Hound (1) Lowlife Ad (1) Ltches (1) Lu-Bami (1) Lucas (3) Luie Hond (2) Lunacy (6) M.O.G. (10) Mac Callaghan Group (1) Magazine (4) Majesty (1) MakeBelieve (1) Malicious Damage (2) Mambo Jambo (1) Mannalea Hawaiians (1) Mark Foggo and the Secret Meeting (2) Marshmellows (1) Mascarra (2) Massada (1) Master Geoffrey (2) Medium (3) Megakronkel (2) Melanocaster (2) Mercury Skiffle Group (17) Midnight Swingers (1) Milwaukee Beefcakes (1) Mindcrime (1) Mink (1) Miss Ippi (1) Mixers (1) Monotones (1) Monstertux (2) Morbid Angel (1) Mordacious (1) Mother Nature (1) Mother's Gone (12) Mothers Pi (1) Mr. Ferd (1) Mullhouse (1) Murder Inc (9) Mystery 5 (2) N.A.I. (2) N.O.I.S. (1) N.O.N. (3) Names and Faces (2) Nanne Kalma (1) Negative Prophecy (1) New Dimension (1) New Fashion (1) New Gold Dixie Stars (5) New Gold Stars (1) New Killer Stars (3) New Noise (1) Newish (2) Nicky and the Shouts (1) Niels Luinenberg (1) Night Train (2) Nightstick Justice (1) Nighttime Visitor (2) Nippleitus Erectus (1) No Gods No Masters (2) No Kiddin' (3) No Nonsense (1) No Pay No Play (1) Nucosm (2) Nun Gun (1) Oaregoric (1) OD On Hope (1) Off Limits (1) Oi Of Olé (1) One Of Those (1) Only We (1) Oogtraantje (1) Oppenheimer Off Beat (3) Paralyzed (4) Parricide (2) Pascal Plantinga (1) Pavane (1) Peptones (2) Pete Cox Band (1) Peter Corda (3) Peter Koelewijn en zijn Rockets (3) Petticoat (4) Phallus (1) Phil Mills Band (1) Piet Kok (2) Pigmeat (8) Pin Baskets (5) Pioneers Of Love (11) Piter Wilkens (3) PJP Pinhead (4) Planet (1) Pleasure (1) Plok Blues band (2) Pogo (1) Prefunktery Sniff (1) Press Darlings (2) Pub Street Bluesband (2) Pugh's Place (6) Purely Pink (1) Puzl (1) Question Sign (1) Quintet Hans Schrades (1) R.U.G. (2) Ravensburger Holidays (1) Razzia BV Torn Together (1) Reboelje (8) Reborn (5) Red Hot Peppers (1) Red Stars (1) Reforger (13) Restless (1) Revelation (1) Rhythm Combo (1) Riddim X (1) Road (3) Roadhouse Blues Band (1) Rockin Martin (1) Rommy (1) Rondon Brothers (1) Room #13 (1) Sabra (1) Sad Iron (1) Sadelrukers (1) Sadotank (10) Safari Joe (1) Salt II (1) Sambrincos (1) Sammy America's MAM (2) Saved By Zero (4) Semi Colon (1) Serenes (1) Seventh Sign (1) Sexual OCD (16) Shakey Sam (2) Sillywax (1) Silver Lining (1) Skeptix (2) Skunks (1) Slachthûske 3 (3) Small Town Rebels (1) Smug (4) So What (2) Social Security (1) Solution (1) Some People (1) Sons (1) Sparta (1) Spinnaz Locos (1) Spirit 84 (1) Spoiled Sperm (2) Spotrockers (5) Stalin Orgels (3) Steefy (1) Sterke Yerke (1) Sticker (1) Still Niño (1) Stoma (4) Straight A's (1) Strangers (2) Strawelte (12) Sundelay (1) Surf A's (2) Suster Poppy (1) Swier Izer (1) Sytze Sound (1) Tankard (1) Tartarus (1) Texaco Warkick (1) Thane (4) That New Move (2) The Actions (1) The Blue Stars (2) The Chairwinders (1) The Drifters (1) The Emeralds (1) The Endeavours Four (1) The Example (4) The Explosions (1) The Flying Chords (1) The Free Boys (1) The Frog Ltd (2) The Funny Two (1) The Heartbreakers (1) The Hot Jumpers (2) the Hot Spurs (2) The Hunger (1) The Javelins (1) the Jolly Frisians (2) The Jumping Jehovah's (2) The Kingbeezz (1) The Lads (1) The Last Stand (2) The Lightnings (3) The Little Stars (2) The Matadors (91) The Mayhem (1) The Meteor Stars (6) The Minstrels (1) the Mixers (1) The Mods (1) The Moves (2) The Music Boomerangs (1) The Musical Comedians (1) The Musicals (1) The Nerds (1) The New Comets (1) The Nickels (1) the Original Fresco Band (1) The Outsiders (1) The Phantoms (2) The Printers (1) The Project (1) The Pukes (1) The Red Comets (1) The Relays (2) The Rhythm Boys (12) The Rhythm Kings (1) The Rhythm Three (1) The Ritz (1) The Rob Hoeke Rhythm and Blues Group (2) The Rustic Five (2) The Screen (2) The Security (2) The Shoes (2) the Silver Strings (1) The Skeptix (1) The Small Town Rebels (1) The Sonic Dimension (1) The Sultans (2) The Teckels (1) The Unbeatable (29) The Visitor (9) The Volcanos (2) the Yellow Jackets (1) Thoron (2) Titanic Survivors (1) Together (1) Tom Holkenborg (2) Tomorrow (2) Tony Light (1) Top Rankin (1) Torero's (2) Travis (3) Trio Hell (8) Truus Gaat Uit Wandelen (1) Turn Over (1) Twinkling Tears (1) Two Stairs Up (2) Tympanic (1) Ubangi 4 (1) Umberto Di Bosso e Compadres (5) UMO (1) Underground Credibility (1) Unemoted Machinery (2) Union-Morbide (1) Us Abe (1) Vanelly (4) Vin Cardinal and the Queens (1) Vitamin X (1) Volhard (3) Weekend At Waikiki (43) Why Not (1) Wiegels Wjukkelmasine (1) William Seen's Transport Music (3) Womanizer (1) Yoop Yum (1) Ype en de Schavers (1) Zusjes Miedema (1) Zwart Op Wit (1)