Introduktie

Welkom op de database van de Friesche popmuziek. Via deze database willen we U informatie verstrekken over Friese bands uit het heden en verleden. Daarnaast bieden we zo nu en dan downloads van obscure opnames uit het verleden van de Friesche popmuziek. Heeft U vragen, op en of aanmerkingen op deze site dan kunt u die mailen naar

frieschpoparchief@gmail.com

Veel kijk, lees en luisterplezier toegewenst.

Spoiled Sperm

Roemruchte punk/ skinhead band van het eerste uur uit Harkema.

Opgericht door Henk Dam ( basgitaar ) en Pieter van der Kooi ( gitaar ) nadat ze op een zaterdag middag in januari 1977 tijdens het TROS programma Disco Circus de Sexpistols live zagen optreden .

Tezamen met Dick Schievink ( solo gitaar ) en Joop van der Tuin ( drums ) werd gestart met covers van onder andere de Ramones, Sexpistols, Stiff Little Fingers, The Lurkers en The Clash.

Door de weinige gitaar solo’s die de begintijd van de punk kenmerkte moest Schievink van de overige bandleden al snel het veld ruimen .

Als trio heeft de band vervolgens ruim een jaar lang opgetreden .

Fan van het eerste uur Klaas Land trad in 1979 toe als zanger tot de band, waarna er meer eigen nummers werden gespeeld.

In de begin periode speelde Spoiled Sperm veelal in kroegen , clubhuizen en jongerencentra in de directe omgeving van Harkema en in de rest de Wâlden.

Optredens buiten de Wâlden liepen echter steevast uit op een confrontatie met de lokale bevolking omdat die de “ shockerende punkers” en tevens de zogenaamde stoere Harekieten wel eens een lesje wilden leren.

Dat de band zich verplaatste in een grote Amerikaanse lijkwagen werkte ook niet bepaald positief in de beeldvorming en reputatie van de band.

Onjuiste berichtgeving in de lokale kranten, al zou de band met grafkist en al zich gemengd hebben in een rouwstoet, zorgden voor veel ophef en negatieve publiciteit voor de band.

Rectificaties in de kranten waren het gevolg maar de toon was gezet.

(Voor de Willepunkers van Strawelte later de inspiratie voor het nummer “Lykwein”.)

Muzikaal schoof de band na enkele pelgrimreizen van de bandleden naar Londen in 1980 meer richting de workingclassmuziek van de Sham 69 en de Oi ! punk van de Cockney Rejects.

Een muzikale keuze die – overigens geheel ten onrechte – door velen werd gezien als een voedingsbodem voor racisme en facisme, maar als de leden van Spoiled Sperm ergens geen boodschap aan hadden was het dat wel .

Politiek was de band niet geëngageerd en telde alleen de lol , muziek , bier, en hard werken en af en toe wat fysiek gestoei als uitlaatklep.

De in hun ogen L.L.P.-ertjes (Linkse Leeuwarden MAVO / HAVO Punkertjes) konden hier niet altijd begrip voor opbrengen en op zijn zachts gezegd bekeek men elkaar dan ook met de nodige argwaan.

In 1981 werd drummer van het eerste uur Joop van de Tuin vervangen door Ybe Boonstra.De uit Heerenveen afkomstige Boonstra behoorde tot de vaste schare fans van Malicious Damage welke elke zaterdag te vinden was in de oefenruimte, kroeg en concertzaal aan de Leeuwarderstraatweg in Heerenveen.

Na die personeelswisseling waren er echter tot aan het einde van de band in 1983 nog maar weinig optredens.

Gezien de opgeblazen beruchte reputatie was het veelal onmogelijk om nog een podium te vinden die de band wilde programmeren.Wel werden er nog besloten feesten ge-

organiseert met Malicious Damage en de punk / skin band The Scrunch uit Leeuwarden .

De laatste twee jaren van het bestaan werden er slechts twee optredens afgewerkt welke zich kenmerkten door de gebruiklijke chaos en onvriedelijkheden.

Op 12 April 1981 werd er tezamen met The Scrunch in Hippo een voor velen memorabel concert afgewerkt waar leden van de uit Harlingen afkomstige motorclub The Rockers alvast voortvarend met de geplande sloop van het gebouw begonnen.

Brandblussers werden leeggspoten , balkons gesloopt en meubilair alvast bij het grofvuil gezet.

Een ander – maar dan gezien de voorgeschiedenis - legendarisch optreden was de laatste show van de band op 14 februari 1982 tijdend de opname van Punk Live In Brouwershoek .In eerst instantie was het niet de bedoeling dat Spoiled Sperm aan de live opname’s deel ging nemen.

Op voordracht van een aantal Leeuwarder bands kwam Spoiled Sperm niet door de ballotage commissie.

Nadat bandleden platenbaas Wobbe van Seijen ervan konden overtuigen dat het niet uit de hand zou lopen en ze minimaal 50 albums zouden afnemen, werd Spoiled Sperm op het laatste moment toegevoegd.

Enkele “die- hard fans“ die niet konden verkroppen dat de band was geweigerd hadden nog wel het plan opgevat om de plattelands–stads-punkvete uit te vechten. Het bleef door kordaat optreden van de band slechts bij scheldpartijen over en weer .

Na elpee opname’s en een bestaan van precies 5 jaar werd de punkstekker eruit getrokken .Als plattelands punkpionier was het een enerverende tijd!

Bassist Henk Dam heeft zich na de Spoiled Sperm tijd toegelegd op het spelen op de banjo en is o.a. nog te horen op teiwaar Yn Tietsjerksteradiel van Strawelte.

Met Gurbe Douwstra speelde hij nog korte tijd in de Ierse folkband Bed Buks.

Klaas Land kwamen we later in Friesland nog tegen als voorzitter van Stichting Friesland Pop, Manager van Strawelte, The Cursed Fortress en M.O.G., als bandlid van de Swamprats en korte tijd als bandlid van Strawelte en als initiator van de Koartling en Hollebatser Elpee’s.In 1990 is hij verhuisd naar Londen en later Amsterdam waar hij werkzaam was bij Veronica / KINK FM als producer, DJ en programmamaker .


Line Up

Ybe Boonstra - drums
Klaas Land - zang
Henk Dam - Bas
Pieter van der Kooi - Gitaar

Discografie

1981 - Punk Live In Brouwershoeck (Sound & Vision) LP
"I'm Bored"
"No Way Out"

Concerten

1981-xx-xx Leeuwarden, Brouwershoeck
- Opname Live LP
- Chops + Malicious Damage + Murder Inc + T-Shirts + Pin Baskets + Mortal Remains

1981-04-12 Leeuwarden, Hippo
- The Scrunch
1983-03-04 Heerenveen, Pakhuis
- Punk festival
- Boegies + Murder Inc + Malicious Damage + Systematic Death
- Aanvang 17 uur

17-07-2009 Interview Marcel de With (Malicious Damage / Us Abe)

Als je werkt aan een website zoals het Friesch Pop Archief kom je constant namen tegen van mensen waarvan je denkt. Hoe zou het daar mee zijn. Toen ik een tijdje geleden op zoek was naar informatie over de groepen op de "Punk Live In Brouwershoek" LP kwam ik de website tegen van Marcel de With. Ik mailde een aantal keren met hem en dat resulteerde in het nu volgende interview...

Friesch Pop Archief:
Wanneer, waar en door wie werd Malicious Damage opgericht ?

Marcel de With:
Malicious Damage werd opgericht door Lammert Minkes (Zang), Rene Boonstra (Gitaar), Sytse Wiegersma (Basgitaar) en Marcel de With (Drums) in oktober 1980.

Friesch Pop Archief:
Waren er in die tijd in Friesland al meer punk bands of waren jullie zo ongeveer de 1e ?

Marcel de With:
In Friesland waren al meerdere punkbands,maar wij waren wel van het eerste uur in Heerenveen.

Friesch Pop Archief:
Speelden bandleden van Malicious Damage ook in andere bands voordat ze bij MD gingen spelen ?

Marcel de With:
Nee, voor Malicious Damage had geen van ons ervaringen met andere bands.

Friesch Pop Archief:
Hoe kenden jullie elkaar ?

Marcel de With:
We kenden elkaar van school en we woonden bij elkaar in dezelfde straat.

Friesch Pop Archief:
Jullie traden in die tijd vaak samen met Spoiled Sperm, Systematic Death, Murder Inc en The Scrunch op. Het schijnt een keer een beetje mis te zijn gegaan met een optreden samen met The Pin Baskets ?

Marcel de With:
Hoe het precies zat weet ik niet meer,maar er was onenigheid tijdens de opnames voor de elpee Live in Brouwershoeck wie er geselecteerd waren en wie niet.The Scrunch was niet uitgeselecteerd en dat vonden wij niet leuk.

Friesch Pop Archief:
Bij het concert schijnen o.a; peuken uitgedrukt te zijn op Menno Bakker van The Pin Baskets... Gebeurde dat soort dingen wel vaker bij jullie optredens ?

Marcel de With::
Van peuken uitdrukken op iemand van de Pin baskets is mij niets bekend, misschien door andere mensen, maar niet door ons.

Friesch Pop Archief:
Juli 1983 stonden jullie op het Spoelpop festival. Kan je je daar nog wat van herinneren ?

Marcel de With:
Ik zou het echt niet meer weten dat wij daar hebben opgetreden....een zwart gat misschien hahaha.

Friesch Pop Archief:
In de Wijd En Zijd werden jullie eens beschuldigt van een "fascistisch optreden" omdat jullie met Dead Kennedys badges liepen ???

Marcel de With:
De toenmalige journalist wou graag een smeuig stukje schrijven,en dat is hem wel aardig gelukt.Dat de badges van de Dead Kennedys fascistisch zijn heb ik nooit geweten.

Friesch Pop Archief:
Rene Boonstra is op een bepaald moment opgevolgd door Martin de Jong. Hoe kwamen jullie aan Martin ? En waar ging Rene toen naar toe ?

Marcel de With:
Martin kende ik ook van school en was eerst roadie en speelde ook gitaar.Rene is toen zijn eigen weg gegaan,niet verder in de muziek.

Friesch Pop Archief:
Hoe lang heeft Malicious Damaga bestaan ?

Marcel de With:
Malicious Damage heeft bestaan tussen 1980-1983.

Friesch Pop Archief:
Wat is er aan opnames uitgebracht ? (verzameltapes enz)

Marcel de With:
Alleen opames in studios en de opname voor de elpee Live in Brouwershoeck.

Friesch Pop Archief:
Opnames in de studio. Kan je daar wat meer over vertellen zoals, welke studio, wat voor nummers enz..

Marcel de With:
Wat voor nummers wij hebben opgenomen in de studio weet ik zo niet meer ,maar het is opgenomen in een studio in Beetgummermolen vlakbij Leeuwarden.

Friesch Pop Archief:
Wie schreef de nummers van Malicious Damage ?

Marcel de With:
Sytse onze bassist was wel de drijfveer achter het maken van nummers,maar uiteindelijk maakten we het allemaal samen.

Friesch Pop Archief:
Speelden jullie ook covers of alleen eigen werk ?

Marcel de With:
Hoofdzakelijk maakten we eigen nummers,maar vulden het programma wel op met covers van UK subs ,GBH,Ramones en Sex Pistols.

Friesch Pop Archief:
Na de split up van Malicious Damage zat je in Us Abe. Wat voor band was dat ?

Marcel de With:
Us Abe was een punk/folk band uit Heerenveen en hebben opnames gemaakt voor de cd "de harde schijf" opgenomen in het OJC Sfinks in Heerenveen.

Friesch Pop Archief:
Zie je de andere ex-bandleden van Malicious Damage nog wel eens ?

Marcel de With:
Heel zelden bijna niet meer.

Friesch Pop Archief:
Hoe kijk je terug op die tijd ?

Marcel de With:
Het was een super leuke tijd met leuke herrinneringen.

Friesch Pop Archief:
Kan je wat meer vertellen over die leuke herinneringen ?

Marcel de With:
De mooie herrinneringen hebben we van optredens in Heerenveen,Leeuwarden,Groningen en Zwolle maar ook het verblijf in onze oefenruimte waar o.a the Scrunch en Spoiled Sperm vaak langs kwamen voor jamsessions.
Veelal onder het genot van veel bier.

Friesch Pop Archief:
Wat doe je vandaag de dag ?

Marcel de With:
Sinds 2006 ben ik fulltime kunstschilder en timmer lekker aan de weg. Muziek maken doe ik momenteel niet meer,maar wie weet komt het nog eens op borrelen.


Website Marcel de With

- Dope Ain't Anything For Me
- Viva Fryslân

beide van de lp "Punk Live In Brouwershoeck"

30-04-1986 Pop Zonder Dak

31-01-1986 Friese punk ondergronds

30-08-1985 Goede punk van Murder Inc.III

05-04-1984

30-03-1984 Punks Not Dead

30-03-1984 Woede Ingeslikt

29-03-1984 Punkfestival

29-03-1984 Politie Optreden Pakhuis

28-03-1984 Hekel aan punx

07-08-1992 Deze Maand In Friesland Post

De Havenjankers

De Havenjankers was een punk bandje uit Heerenveen.

Concerten

1981-02-28 Heerenveen, Pakhuis
- Punk Festival
- Kauutee and the Frontloaders + Titanic Survivors + Absces + Malicious Damage + Tropical Suicide + Anti Pope + Pin Baskets + Murder Inc

- Aanvang 15 uur

Titanic Survivors

Titanic Survivors was een punk bandje uit Joure over wie weinig meer bekend is dan dat ze een keer optraden op een punk festival in Heerenveen.

Concerten

1981-02-28 Heerenveen, Pakhuis
- Punk Festival
- Kauutee and the Frontloaders + de Havenjankers + Absces + Malicious Damage + Tropical Suicide + Anti Pope + Pin Baskets + Murder Inc

- Aanvang 15 uur

Malicious Damage

Malicious Damage was een punkband uit Heerenveen. Deze groep behoorde tot de eerste punkbands uit Friesland.

Line Up 1

Rene Boonstra - Gitaar
Marcel de With - Drums

Line Up 2

Martin de Jong - Gitaar
Marcel de With - Drums

Discografie

1981 - Punk Live in Brouwershoeck (Sound & Vison) LP
"Dope Ain't Anything For Me"
"Viva Fryslân"

Concerten

1980-10-18 Heerenveen, Pakhuis

- Scrunch
- Aanvang 21 uur

1981-02-28 Heerenveen, Pakhuis
- Kauutee and the Frontloaders + de Havenjankers + Absces + Titanic Survivors + Tropical Suicide + Anti Pope + Pin Baskets + Murder Inc
- Aanvang 15 uur

1982-02-05 Lemmer, Strandpaviljoen
- Odious Society
- Aanvang 21 uur

1983-03-04 Heerenveen, Pakhuis
- Punk festival
- Boegies + Murder Inc + Spoiled Sperm + Systematic Death
- Aanvang 17 uur

1983-07-02 Heerenveen, Feesttent
- Spoelpop 83
- Johnny Parasiet + CU + Physical Violence + Pangea + But en Blanc + Cryin Wolf + Silence + Ex Aequo + Lipstick + Ruthless + Kier van der Werff Band + Broadway
- Aanvang 14 uur

02-05-1992 Kleine Prijs Van Sneek

12-01-1991 Sfeer ontbrak in Prinsentuin

09-09-1991 We luisteren niet alleen naar vrouwenbands

25-08-1990 Drachten, Schutpop

Mother's Gone - Punishing Touch


Stichting Mother's Gone
Audio Cassette

1991

A1 Punishing Touch (2:30)
A2 Malaria (3:31)
A3 Mad (2:11)
A4 Midnight (2:42)
A5 Froúljú (2:02)
B1 Fun Toy (4:00)
B2 War (2:36)
B3 Simmer (2:20)
B4 Strangers (3:15)

Mother's Gone

Eind 1988 richten gitariste Sjoukje Visser en bassiste Guus Out en een drumcomputer Mother's Gone op. Sjoukje is afkomstig uit de groep Götterdamerung.
Al snel wordt de computer vervangen door drumster Henny Posthuma. In deze 3 persoons formatie doet de groep mee aan de finale van de Kleine Prijs Van Sneek in 1990. Vanaf 1991 word de band uitgebreid met zangeres Diana van Bergen.
De groep oefent als 1 van de 1e groepen in de Wolvesteeg in Leeuwarden. Met deze bezetting neemt Mother's Gone een demo op. In 1992 gaat de groep uit elkaar en gaan de bandleden verder in bands zoals De Ketters, 25 O'Clock, UMO en Billy V.

Line up 1: 1988 - 1989

Sjoukje Visser - Zang + Gitaar
Guus Out - Zang + Basgitaar

Line Up 2: 1989 - 1991

Sjoukje Visser - Zang + Gitaar
Guus Out - Zang + Basgitaar
Henny Posthuma - Drums

Line Up 3: 1991 - 1992

Sjoukje Visser - Gitaar
Guus Out - Basgitaar
Henny Posthuma - Drums
Diana van Bergen - Zang

Discografie

1991 - Punishing Touch (Stichting Mother's Gone) TAPE
"Langzaam maar zeker slijten bergen af. Dit is het gevolg van erosie."

Concerten

1989-12-15 Leeuwarden, Theater Aan Het Water
- "Stardust 89"
- Anne Feddema + The Press Darlings + The Modestors + Dr. Boy
- 5 jarig bestaan stichting De Opzet

1990-04-06 Bergum, Kiehool
- Voorronde Kleine Prijs van Sneek
- Mud-men + Darktober + The Amp + Harsch + incursion Dementa + Dies Irea + Sabra

1990-04-28 Sneek, Bolwerk
- Finale Kleine Prijs Van Sneek
- Lunacy + Bustin Loose + The North + Volhard + Incursion Dementa + The Amp + Easy Chanting
- Jury: Peter Weening + Bas Cordewener + Thea vd Meer + Peter Sijbenga + Enrico Prins
- Publiek: Ruim 400 personen
- Radio Uitzending: 01-05-1990 Radio 18 (Omrop Fryslân)

1990-08-25 Drachten, Schuttersveld
- Schutpop
- Crime Band + The Weekend Warriors + Disgrace + The Amp + ?

1990-11-18 Leeuwarden, Harmonie
- Frysk Pop Festival
- Weekend At Waikiki + Peter Sijbenga + Deinum + The North + Volhard + Incursion Dementa + Euporia
- Aanvang: 19 uur

1990-12-27 Leeuwarden, Scamele Ruter
- Aanvang: 22 uur

1991-03-08 Leeuwarden, Zalen Schaaf
- Leeuwarder Vrouwendag

1991-08-10 Leeuwarden, Prinsentuin
- Marshmellows
- Publiek enkele honderden mensen

1991-09-19 Leeuwarden, Brouwershoeck
- The North

1992-04-18 Nijland, de Mande
- Aaipop

1992-05-02 Leeuwarden, Zalen Schaaf
- Voorronde Kleine Prijs van Sneek
- Cantina View + The Pukes + Nippleitus Erectus + Yoop Yum + Lu Bami + Have Gun + ?

1992-05-09 Heerenveen, Sfinks
- The Ramona's

1992-12-10 Leeuwarden, Brouwershoeck
- Bettie Serveert
- Aanvang 21 uur

04-10-1982 So What! blijft cliches de baas

30-04-1981 Leeuwarden

12-01-1980 Massada eindigt sterk na oppervlakkig begin

24-09-1980 Zaailandpop '80 - ingezonden brief

30-05-1980

06-05-1980 Fries poptalent weerde zich redelijk in Irnsum

03-05-1980 Pop Talent 80

28-03-1980 Akkrum, Herberch de Cleef

21-03-1980 Akkrum, Herberch de Cleef

15-12-1979 Friese Pop blijft steken op Parterre

20-10-1979 Teije in het vinyl

19-10-1979

06-10-1979

28-09-1979

Reforger

Reforger is een band uit Leeuwarden, opgericht door scholieren van de RSG. De groep maakt naam nadat ze in Oktober 1979 een complete muziekinstallatie aanschaffen in Londen. Datzelfde jaar verschijnen er een tweetal tracks op een verzamel lp van Wobbe van Seijen. Nadat Leeuwarder Krant recencist Harm Harkema de platen de grond in heeft geschreven is er weinig meer vernomen van de lp's. Het verhaal gaat zelfs dat Wobbe er persoonlijk de bijl in heeft gezet.
In 1980 wordt de groep door het blad Muziek Express uitgekozen om mee te doen aan een voorronde van Pop Talent '80. In 1981 staat Reforger in het voorprogramma van de Molukse band Massada. Vanaf 1982 gaat Reforger verder met een nieuwe zanger en een nieuwe naam: So What.

Line Up 1979 - 1980

Jan Pijnacker - Gitaar + Synthesizer
Hans Pijnacker - Gitaar
Age Zalmstra - Bas gitaar
Joop Jongbloed - Drums
Gerrit Brouwer - Toetsen

Line Up 1980 - 1982

Jan Pijnacker - Gitaar
Hans Pijnacker - Gitaar
Appie Rammers - Bas gitaar (ex-Outsiders, ex-CCC, ex-Shakey Sam)
Joop Jongbloed - Drums
Gerrit Brouwer - Toetsen

Concerten

1979-03-30 Leeuwarden, Kurioskerk

1979-03-31 Wartena, Kruiswaters

1979-04-21 Leeuwarden, Harmonie
- Hoofdfuif RSG
- Partner
- Aanvang 21.30 uur

1979-04-30 Birdaard, Feesttent
- Koninginnefeest

1979-09-28 Berlikum, Hof van Holland

1979-10-19 Mantgum, Kafe Postma

1979-11-03 Dronrijp, Interije

1979-11-17 Assen, Bavaboedoer

1979-11-24 Leeuwarden, Harmonie

1979-12-22 Hardegarijp, de Schalmei

1980-01-25 St. Annaparochie, It Honk

1980-02-01 Franeker, de Skûle

1980-02-16 Wommels, de Igge

1980-03-01 Itens, het Cafe
- The Rogues

1980-03-15 Dronrijp, Interije

1980-03-21 Akkrum, de Cleef

1980-03-22 Warga, Jeugdsoos
- Royal Heat

1980-03-28 Akkrum, de Cleef

1980-05-03 Irnsum, de 2 Gemeenten
- Regionale voorronde Pop Talent '80
- Mark Fogg & the Secret Meeting + City League + Nighttime Visitor
- Transister (afsluitend concert)

1980-05-03 Heerenveen, zaal Tjaarda
- Phrase

1980-05-05 Buitenpost, de Manege
- Disillusion

1980-05-09 Wolvega, Bilok

1980-05-17 Hardegarijp, Schalmei

1980-05-30 Franeker, Don Pedro

1980-06-07 Leeuwarden, Oldehoofsterkerkhof
- Straatfestival
- 13.30 - 15.00 uur

1980-06-14 Kollum, Jeugdsoos

1980-09-18 Leeuwarden, Wilhelminaplain
- Lid
- Aanvang 19.30 uur

1980-11-08 Workum, Paul & Tine

1980-11-21 Franeker, de Skûle

1980-12-27 Balk, It Haske

1981-01-10 Deinum, It Holt
- Massada

1981-01-17 Workum

1981-04-30 Leeuwarden, Oldehoofster Kerkhof
- Aktie Sportpiek
- 14.00 - 14.30 uur
- 15.30 - 16.00 uur
- 17.00 - 17.30 uur (?)

1981-04-30 Leeuwarden, Zalen Schaaf
- Oranjebal

Het archief van A tot Z

[MyGirlfriendIsMyWeapon] (1) 1 4 U (1) 12 Bar Grooves (11) 2OfThem (1) 3rd Bit Events (3) 404 Live (1) 50/50 (3) 78 Hoeren (6) A Cursed Fortress (30) A Girl Named Rudolph (1) A Silent Express (1) A.B.O.V.E. (1) Aart Lus en Ed Lip (1) Acrid Grey (9) After Tea (2) AG and Kate (1) Agnes Grey (6) Agony (2) Amnisia (2) Amp (Noord Bergum) (12) An Emotive Machinery (1) Ancestral Sin (3) Angry Young Men (7) Anneke Douma (1) Anxious To Please (2) Apinti (2) Area (1) Art. 461 (4) Aux Raus (1) Azania (1) B. Natural (1) B.F.P. Bluesband (2) B.O.B. (2) B.O.D. (1) Babalive (1) Bakeliet Sound System (3) Barcröc (1) Basic Art (1) Bauke en Greetje (2) BelieveIsADoubt (1) Bert Klazema (1) Bicycle Repairmen (1) Big Apple (1) Big Biznis (1) Billen Daisy (1) Bintangs (2) Blacklung amd Yellowriver (1) Bleach (1) Blood I Bleed (1) Blue Birds (1) Blue Pearls (2) Bob and Brian (1) Bone Idle and The Klem Band (1) Bonny St. Claire (1) Bratpack (1) Brimstone (2) Brimstone Butterfly (18) Brinkmans Hippolicy (1) Bruckenbauer (1) Bunny Dynamite (1) Buzzgum (1) BV d'Bendt (1) C.Q.D. (3) Cantina View (1) Carlene (2) Cauteror (2) Cest Ca (1) Changed (2) Children Of Jubal (1) Christ In Concrete (9) Chrysaor (1) Citizens Patrol (1) City League (2) Clinique Lutetia (2) Cobra Carnival (1) Coquehalz Und Cockhals (1) CQD (1) Crash (1) Crazy Honkies (1) Crime Band (1) Cruelty Of Live (1) Crying Wolf (1) Cuby and the Blizzards (1) Cut The Crap (1) CW and Company (1) D.A.A.N. (1) D'Boom Harper Band (1) Da Zombi Squad (2) Daily Bread (13) Damazing Projects (3) Damian Kean (1) Dark Incorporated (1) Darktober (1) Das Problam (2) Days Of Decay (4) De Boelies (2) De Flevo's (2) De Hardheid (1) De Havenjankers (1) De Ketters (2) De Musicapo's (1) De Slampampers (1) De Wiba's (1) DeadHorseRunning (4) Decision D (1) Deinum (band) (12) Der Junge Werther (3) Desperate Five (1) Dibble O (1) Dingly Boys (1) Dipsaus X (1) Disgrace (19) Dismember (1) Dj Chris (1) DJ eyeball (1) Dj Janster (2) Dj Longshot (1) Dj Nsayn (1) Dj Patzu (1) Dj Spacewayz (1) Doede Bleeker (1) Doede Veeman (1) Doelleazen (1) Don Mercedes and his Benz (1) Douwe Heeringa Compagnie (2) Duo Strak (1) Duquesa (1) Dust Devil (6) Dutch Swing College Band (1) DY66 (1) Eagle Eye Eleven (4) Easy Q (3) Eazybeez (2) Ernst Langhout (2) Exhibition (1) Fabulous Beats (1) Faces Of Faith (1) Fagus Friessii (1) Farabundo (1) Fatala (1) Fats Domino (1) Fed By Trash (4) Forcefield (1) Ford 5000 (2) Forgod'Sake (1) Formica (1) Four Teachers (1) Frantic Vermin (1) Friesland Combo (3) Frightening Fiction (1) Friisk Husfliid (1) Frozenland B.L.A.C. (1) Fun Of It (1) Gaddafunk (2) Geyser en de Boilers (2) Girls On Top (1) Gizmo (1) Glasnost (1) Godflesh (1) Good Sports (1) Grafschater (5) Grave (1) Greyline (4) Gyn Gedonder (2) Hall Of Lights (2) Hang Outs (1) Hard Times (1) Harry Tops (2) Have A Nice Day (1) Have Gun (1) Heelstone (1) Hello (1) Hennie Wielinga (1) Hepie en Hepie (1) Herman Brood (3) Herman van Keeken & his Blockheads (2) Het Remedy Kwintet (3) Hideous Sun Demons (1) HIt Holt (1) Hook Of Holland (1) Horowitz' Funeral (1) Hot Enuff (1) Hothouse (3) Hu and the Hilltops (1) Humdrum (1) Hûnekop (1) I.O.W. (1) Icepick (4) Icetomb (1) Ilanois (1) In Limbo (1) Incursion Dementa (8) Insanity Love Bubble (1) Intolerant (2) Intoxication (1) Irish Stew (1) It Dockumer Lokaeltsje (8) Jah Rootz (3) Jah Sound International (1) JB Kwintet (1) Jean Parlette (6) Jelle Buising Big Band. (1) Jelle Buising Sextet (1) Jenzoil (1) Jet Set Ready (1) Jingo de Lunch (1) Johannes D'Kermer Show (1) John Buss (1) Johnny and the Rebels (1) Johnny Edge (1) Jokers Wild (2) Junx (3) Kadaverbak (4) Kalis (1) Kensington Arms (1) Kier vd Werf band (1) Kik (1) King's Evil (4) Klink en Hamer (1) Klinkhamer (4) Knol Cyperus (1) Koala (1) Kobus Gaat Naar Appelscha (9) Kobus Kuch (1) L.U.L. (1) La Cosa Nostra (4) Lapwins (2) Last Dodo Dance Band (2) Latches (71) Lemmon (1) Leoville Jazz Band (1) Les Cheveaux Noirs (2) Les Chouchoux de La Maitresse (1) Lid (2) Lighting (1) Livin Blues (1) Loct (1) Lost Hound (1) Lowlife Ad (1) Ltches (1) Lu-Bami (1) Lucas (3) Luie Hond (2) Lunacy (6) M.O.G. (10) Mac Callaghan Group (1) Magazine (4) Majesty (1) MakeBelieve (1) Malicious Damage (2) Mambo Jambo (1) Mannalea Hawaiians (1) Mark Foggo and the Secret Meeting (2) Marshmellows (1) Mascarra (2) Massada (1) Master Geoffrey (2) Medium (3) Megakronkel (2) Melanocaster (2) Mercury Skiffle Group (17) Midnight Swingers (1) Milwaukee Beefcakes (1) Mindcrime (1) Mink (1) Miss Ippi (1) Mixers (1) Monotones (1) Monstertux (2) Morbid Angel (1) Mordacious (1) Mother Nature (1) Mother's Gone (12) Mothers Pi (1) Mr. Ferd (1) Mullhouse (1) Murder Inc (9) Mystery 5 (2) N.A.I. (2) N.O.I.S. (1) N.O.N. (3) Names and Faces (2) Nanne Kalma (1) Negative Prophecy (1) New Dimension (1) New Fashion (1) New Gold Dixie Stars (5) New Gold Stars (1) New Killer Stars (3) New Noise (1) Newish (2) Nicky and the Shouts (1) Niels Luinenberg (1) Night Train (2) Nightstick Justice (1) Nighttime Visitor (2) Nippleitus Erectus (1) No Gods No Masters (2) No Kiddin' (3) No Nonsense (1) No Pay No Play (1) Nucosm (2) Nun Gun (1) Oaregoric (1) OD On Hope (1) Off Limits (1) Oi Of Olé (1) One Of Those (1) Only We (1) Oogtraantje (1) Oppenheimer Off Beat (3) Paralyzed (4) Parricide (2) Pascal Plantinga (1) Pavane (1) Peptones (2) Pete Cox Band (1) Peter Corda (3) Peter Koelewijn en zijn Rockets (3) Petticoat (4) Phallus (1) Phil Mills Band (1) Piet Kok (2) Pigmeat (8) Pin Baskets (5) Pioneers Of Love (11) Piter Wilkens (3) PJP Pinhead (4) Planet (1) Pleasure (1) Plok Blues band (2) Pogo (1) Prefunktery Sniff (1) Press Darlings (2) Pub Street Bluesband (2) Pugh's Place (6) Purely Pink (1) Puzl (1) Question Sign (1) Quintet Hans Schrades (1) R.U.G. (2) Ravensburger Holidays (1) Razzia BV Torn Together (1) Reboelje (8) Reborn (5) Red Hot Peppers (1) Red Stars (1) Reforger (13) Restless (1) Revelation (1) Rhythm Combo (1) Riddim X (1) Road (3) Roadhouse Blues Band (1) Rockin Martin (1) Rommy (1) Rondon Brothers (1) Room #13 (1) Sabra (1) Sad Iron (1) Sadelrukers (1) Sadotank (10) Safari Joe (1) Salt II (1) Sambrincos (1) Sammy America's MAM (2) Saved By Zero (4) Semi Colon (1) Serenes (1) Seventh Sign (1) Sexual OCD (16) Shakey Sam (2) Sillywax (1) Silver Lining (1) Skeptix (2) Skunks (1) Slachthûske 3 (3) Small Town Rebels (1) Smug (4) So What (2) Social Security (1) Solution (1) Some People (1) Sons (1) Sparta (1) Spinnaz Locos (1) Spirit 84 (1) Spoiled Sperm (2) Spotrockers (5) Stalin Orgels (3) Steefy (1) Sterke Yerke (1) Sticker (1) Still Niño (1) Stoma (4) Straight A's (1) Strangers (2) Strawelte (12) Sundelay (1) Surf A's (2) Suster Poppy (1) Swier Izer (1) Sytze Sound (1) Tankard (1) Tartarus (1) Texaco Warkick (1) Thane (4) That New Move (2) The Actions (1) The Blue Stars (2) The Chairwinders (1) The Drifters (1) The Emeralds (1) The Endeavours Four (1) The Example (4) The Explosions (1) The Flying Chords (1) The Free Boys (1) The Frog Ltd (2) The Funny Two (1) The Heartbreakers (1) The Hot Jumpers (2) the Hot Spurs (2) The Hunger (1) The Javelins (1) the Jolly Frisians (2) The Jumping Jehovah's (2) The Kingbeezz (1) The Lads (1) The Last Stand (2) The Lightnings (3) The Little Stars (2) The Matadors (91) The Mayhem (1) The Meteor Stars (6) The Minstrels (1) the Mixers (1) The Mods (1) The Moves (2) The Music Boomerangs (1) The Musical Comedians (1) The Musicals (1) The Nerds (1) The New Comets (1) The Nickels (1) the Original Fresco Band (1) The Outsiders (1) The Phantoms (2) The Printers (1) The Project (1) The Pukes (1) The Red Comets (1) The Relays (2) The Rhythm Boys (12) The Rhythm Kings (1) The Rhythm Three (1) The Ritz (1) The Rob Hoeke Rhythm and Blues Group (2) The Rustic Five (2) The Screen (2) The Security (2) The Shoes (2) the Silver Strings (1) The Skeptix (1) The Small Town Rebels (1) The Sonic Dimension (1) The Sultans (2) The Teckels (1) The Unbeatable (29) The Visitor (9) The Volcanos (2) the Yellow Jackets (1) Thoron (2) Titanic Survivors (1) Together (1) Tom Holkenborg (2) Tomorrow (2) Tony Light (1) Top Rankin (1) Torero's (2) Travis (3) Trio Hell (8) Truus Gaat Uit Wandelen (1) Turn Over (1) Twinkling Tears (1) Two Stairs Up (2) Tympanic (1) Ubangi 4 (1) Umberto Di Bosso e Compadres (5) UMO (1) Underground Credibility (1) Unemoted Machinery (2) Union-Morbide (1) Us Abe (1) Vanelly (4) Vin Cardinal and the Queens (1) Vitamin X (1) Volhard (3) Weekend At Waikiki (43) Why Not (1) Wiegels Wjukkelmasine (1) William Seen's Transport Music (3) Womanizer (1) Yoop Yum (1) Ype en de Schavers (1) Zusjes Miedema (1) Zwart Op Wit (1)