Introduktie

Welkom op de database van de Friesche popmuziek. Via deze database willen we U informatie verstrekken over Friese bands uit het heden en verleden. Daarnaast bieden we zo nu en dan downloads van obscure opnames uit het verleden van de Friesche popmuziek. Heeft U vragen, op en of aanmerkingen op deze site dan kunt u die mailen naar

frieschpoparchief@gmail.com

Veel kijk, lees en luisterplezier toegewenst.

50/50

Begin 1999 ontstaat uit de restanten van de groep Wastin Time de skatepunkband 50/50. Er worden in het eerste jaar een behoorlijke hoeveelheid nummers geschreven waarmee de groep een sterke punk set neerzet. Er wordt een demo opgenomen maar omdat de groep niet tevreden is over de geluidskwaliteit wordt deze niet uitgebracht.
Begin 2000 gaat het even wat minder met de groep. Zowel Michael als Rudie verlaten de groep. Rudie gaat dan verder met Spirit84.
Jacob en Dorian stonden er alleen voor. In de persoon van Hedzer (ex-Solomon’s judgement) vind men een nieuwe Basgitarist. De groep vindt zelfs een tweede gitarist maar deze verdwijnt alweer snel. Eind 2001 wordt de groep uitgebreid met een nieuwe zanger namelijk Jared. Vanaf begin 2002 treedt de groep regelmatig op. Eind 2002 keert ook gitarist Michael weer terug in de groep. Rond deze tijd neemt 50/50 7 nummers op, die op de "Slaves Of Modern Kind" verschijnen. In 2005 stopt Jared met de groep en wordt de microfoon overgenomen door Snaar.
In 2006 verschijnt de "When The Shit Hits This Van" CD. Deze CD levert wederom een behoorlijk aantal optredens op.
In 2007 doet 50/50 mee aan de popronde waarbij vooral het optreden in Alkmaar legendarisch is.
Vanaf 2009 gaat zanger Snaar ook gitaar spelen en is de groep weer druk bezig met zowel een nieuwe set als een nieuw album.

Line up 1

Jacob - Drums
Hedzer - Basgitaar
Dorian - Zang + Gitaar

Line Up 2

Snaar - Zang
Hedzer - Bas Gitaar
Michael - Gitaar
Dorian - Gitaar + Zang
Klaas - Drums

Discografie

2002 - Slaves Of Modern Kind - MCD
2006 - Change the Station II - Compilatie CD (White Russian Records)
(Who Cares)
2007 - When The Shit Hits This Van - CD
2007 - Freeze Festival 2007 sampler - CD (St. Friesland Pop)
(Slaves Of Modern Kind)
2008 - Punk Kills 5 - Compilatie CD (272 Records)
(And The Wall Broke Down)

Concerten

2002-07-13 Stavoren
- Punkfestival
2002-07-05 Leeuwarden, De Gloppe
- Nitro Junkies
2002-09-07 Leeuwarden, De Gloppe
- Straatfestival Afterparty
- Iorgie + Mobias Dust + Equilibrium + Thy Withering Orchard

2002-10-04 Leeuwarden, De Gloppe
- Disabuse
2002-10-15 Leeuwarden, Wolweze
- Hardcore feest
- This silence kills + Devoted to hate + MisplaceD + Fortifight + Abuse & Neglect

2002-10-16 Heerenveen, Sfinks
- Punk-café
- FAN

2002-10-25 Balk, Haske
- Opperdepop festival
- 44 (
Screwballs + Action Heroes spelen de volgende dag)
2002-11-08 Sneek, Bolwerk
- Strung Out + The Start
2002-11-16 Drachten, Iduna
- The Bips + RNL
2002-12-06 Lemmer, Het Syl
- Hardcore Winterfest
- Still Niño + Ambicious

2002-12-07 Leeuwarden, De Gloppe
- Nitro Junkies + Screwballs + Miskids + Still Niño
2002-12-18 Leeuwarden, Romein
- Friesland College Awards
- MisplaceD

2003-02-08 Heerenveen, Cafe de Hoeksteen
- Bands 4 Bears
- Darwin + Aversion + The Solomons Judgement + Ungentlemen + Malares + Chikara + Stoma + ContraStruct + Temple Of Eternity

2003-02-15 Heerenveen, Sfinks
- Punkweakend festival
- Left In The Middle + Antidote + Sellfish + Disme + Sacred Life + Wagtale + Human Alert + The Apers

2003-03-21 Drachten, Iduna
- Sounds Avond
- Zeal + Dawn 2 Dusk + Dead Ohio Sky + 4 Twenty

2003-05-01 Almere, Eindelijk
- Punx.nl Noise 2 Festival 2003
2003-08-16 Stavoren, oude voetbalveld
- Hardcorefest 3
- All Odds Against Me + Greyline + Kill Traitors + North

2003-08-30 Harlingen, Cafe de Lanen
- Harlingen Hardcore Party
- O'Hara + Greyline

2003-09-27 Leeuwarden, Harmonie
- Freeze Festival 2003
2003-11-22 Workum, Utopia
- Action Heroes + All Odds Against Me
2004-01-09 Groningen
- Eurosonic
2004-01-25 Leeuwarden, Plankier
- Action Heroes + Latern Poll + What Our Hearts Call
2004-03-21 Leeuwarden, Wolweze
- Piss off! 2004
- O'Hara + All Odds Against Me

2004-04-07 Leeuwarden, Romein
- Jetsetready + No Compromise + Believeisadoubt
2004-04-16 Heerenveen, Sfinks
- PunkweAkend 2004
- Belvedere + Antidote + The Bips + Laternpoll + Of No Avail

2004-04-30 Hattem, D'olde Skoele
- Gino's Eyeball
2004-05-15 Bergum, Kiehool
- Still Niño
2004-07-25 Leeuwarden, De Gloppe
- Hardcore Festival
- Another Breath + O'Hara + Checkmate + Agent Angel

2004-09-24 Groningen, Simplon
- Up yours, punk!
- Antidote + Beans + The Geestrings + Punktual

2004-12-09 Leeuwarden, Gloppe
- Punkfest
- Action Heroes + brandnewday + Estate Drama + Spinach + Wijf

2005-05-06 Den Helder, Postbrug
- PleePunk 5
- All under Age + Galbak

2005-05-12 Leeuwarden, Mukkes
- HardSkatePunkRock evening
- The Maple Room

- AFGELAST
2005-05-25 Sneek, Bolwerk
- Strung Out
2005-09-18 Assen, Docx
- Laternpoll + Drunktank + Playroll + Maybee + Jux Junction
2005-10-08 Hoogeveen, Het Podium
- B-Sharps + Educational Chaos + Superhero
2005-11-12 Den Helder, Postbrug
- PleePunk
- Antillectual + Collective Self-Interest (C.S.I.)

2005-11-18 Leeuwarden, Mukkes
- All Odds Against Me + Spinach
2006-03-13 Groningen, De Kar
- All Odds Against Me
2006-06-09 Leeuwarden, Mukkes
- All Odds Against Me (afscheidsoptreden) + Upshot!
2006-06-10 Ysselsteyn, O.J.C Jera 70
- Punkrockvoetbaltoernooi 2006
- Progress

2006-07-15 Harlingen, Lichtboei
- SweetSweet + Shotgun Wedding
2006-09-08 Sneek, Bolwerk
- Punx.nl Festival
2006-09-22 Leeuwarden, Gloppe
- Freeze on Friday
- Straight A’s + [Mygirlfriendismyweapon] + DeadHorseRunning + Evils

2006-11-05 Sneek, Bolwerk
- CD presentatie
- Wreckyard + Stars Over Night! + Seduce The Cat On Sunday

2006-11-23 Leeuwarden, Romein
- Turbo AC's + PinheadZ
2007-01-06 Amsterdam, Winston Kingdom
- Amsterdamned punkrock
- 50 Percent Off + Dainty Defiance

2007-01-13 Harlingen, De Dokter
- Kensington Arms + Zero Opportunity
2007-01-20 Naaldwijk, Flatertheek
- Flaat punkfest #1
- Lennard + Maybee + Noyalty

2007-03-16 Groningen, Simplon
- Barefeetfest
- All On Black + brandnewday + Collective Self-Interest (C.S.I.)

2007-03-20 Groningen, Platformtheater
- Estate Drama + the Excessum + Long Way Down + Much The Same
2007-03-23 Ulft. Convent
- Punkrock in ulft
- Clueless + Tenement Kids

2007-05-19 Drachten, Iduna
- "MyStage Festival"
2007-09-14 Nijmegen, De Bijstand
- Popronde Nijmegen 2007
2007-09-22 Leeuwarden, Harmonie
- Freeze Festival 2007
2007-09-28 Maastricht, BaRRock
- Popronde Maastricht 2007
2007-11-02 Alkmaar, Het Theatercafé
- Popronde Alkmaar 2007
2007-11-02 Alkmaar, Parkhof (Extra concert)
- Popronde Alkmaar 2007
2007-11-10 Balk, Haske
- Punkfestival
- CQD + Noyalty

2008-05-30 Leeuwarden, Romein
- Slag om wâldrock
- Manu Armata + Greyline + Edge of anger + DeadHorseRunning + Blood I Bleed

2008-11-30 Leeuwarden, Gloppe
- False Friends + The Living Daylights + Second Base
2009-11-01 Sneek, Bolwerk
- No Fun At All

Het archief van A tot Z

[MyGirlfriendIsMyWeapon] (1) 1 4 U (1) 12 Bar Grooves (11) 2OfThem (1) 3rd Bit Events (3) 404 Live (1) 50/50 (3) 78 Hoeren (6) A Cursed Fortress (30) A Girl Named Rudolph (1) A Silent Express (1) A.B.O.V.E. (1) Aart Lus en Ed Lip (1) Acrid Grey (9) After Tea (2) AG and Kate (1) Agnes Grey (6) Agony (2) Amnisia (2) Amp (Noord Bergum) (12) An Emotive Machinery (1) Ancestral Sin (3) Angry Young Men (7) Anneke Douma (1) Anxious To Please (2) Apinti (2) Area (1) Art. 461 (4) Aux Raus (1) Azania (1) B. Natural (1) B.F.P. Bluesband (2) B.O.B. (2) B.O.D. (1) Babalive (1) Bakeliet Sound System (3) Barcröc (1) Basic Art (1) Bauke en Greetje (2) BelieveIsADoubt (1) Bert Klazema (1) Bicycle Repairmen (1) Big Apple (1) Big Biznis (1) Billen Daisy (1) Bintangs (2) Blacklung amd Yellowriver (1) Bleach (1) Blood I Bleed (1) Blue Birds (1) Blue Pearls (2) Bob and Brian (1) Bone Idle and The Klem Band (1) Bonny St. Claire (1) Bratpack (1) Brimstone (2) Brimstone Butterfly (18) Brinkmans Hippolicy (1) Bruckenbauer (1) Bunny Dynamite (1) Buzzgum (1) BV d'Bendt (1) C.Q.D. (3) Cantina View (1) Carlene (2) Cauteror (2) Cest Ca (1) Changed (2) Children Of Jubal (1) Christ In Concrete (9) Chrysaor (1) Citizens Patrol (1) City League (2) Clinique Lutetia (2) Cobra Carnival (1) Coquehalz Und Cockhals (1) CQD (1) Crash (1) Crazy Honkies (1) Crime Band (1) Cruelty Of Live (1) Crying Wolf (1) Cuby and the Blizzards (1) Cut The Crap (1) CW and Company (1) D.A.A.N. (1) D'Boom Harper Band (1) Da Zombi Squad (2) Daily Bread (13) Damazing Projects (3) Damian Kean (1) Dark Incorporated (1) Darktober (1) Das Problam (2) Days Of Decay (4) De Boelies (2) De Flevo's (2) De Hardheid (1) De Havenjankers (1) De Ketters (2) De Musicapo's (1) De Slampampers (1) De Wiba's (1) DeadHorseRunning (4) Decision D (1) Deinum (band) (12) Der Junge Werther (3) Desperate Five (1) Dibble O (1) Dingly Boys (1) Dipsaus X (1) Disgrace (19) Dismember (1) Dj Chris (1) DJ eyeball (1) Dj Janster (2) Dj Longshot (1) Dj Nsayn (1) Dj Patzu (1) Dj Spacewayz (1) Doede Bleeker (1) Doede Veeman (1) Doelleazen (1) Don Mercedes and his Benz (1) Douwe Heeringa Compagnie (2) Duo Strak (1) Duquesa (1) Dust Devil (6) Dutch Swing College Band (1) DY66 (1) Eagle Eye Eleven (4) Easy Q (3) Eazybeez (2) Ernst Langhout (2) Exhibition (1) Fabulous Beats (1) Faces Of Faith (1) Fagus Friessii (1) Farabundo (1) Fatala (1) Fats Domino (1) Fed By Trash (4) Forcefield (1) Ford 5000 (2) Forgod'Sake (1) Formica (1) Four Teachers (1) Frantic Vermin (1) Friesland Combo (3) Frightening Fiction (1) Friisk Husfliid (1) Frozenland B.L.A.C. (1) Fun Of It (1) Gaddafunk (2) Geyser en de Boilers (2) Girls On Top (1) Gizmo (1) Glasnost (1) Godflesh (1) Good Sports (1) Grafschater (5) Grave (1) Greyline (4) Gyn Gedonder (2) Hall Of Lights (2) Hang Outs (1) Hard Times (1) Harry Tops (2) Have A Nice Day (1) Have Gun (1) Heelstone (1) Hello (1) Hennie Wielinga (1) Hepie en Hepie (1) Herman Brood (3) Herman van Keeken & his Blockheads (2) Het Remedy Kwintet (3) Hideous Sun Demons (1) HIt Holt (1) Hook Of Holland (1) Horowitz' Funeral (1) Hot Enuff (1) Hothouse (3) Hu and the Hilltops (1) Humdrum (1) Hûnekop (1) I.O.W. (1) Icepick (4) Icetomb (1) Ilanois (1) In Limbo (1) Incursion Dementa (8) Insanity Love Bubble (1) Intolerant (2) Intoxication (1) Irish Stew (1) It Dockumer Lokaeltsje (8) Jah Rootz (3) Jah Sound International (1) JB Kwintet (1) Jean Parlette (6) Jelle Buising Big Band. (1) Jelle Buising Sextet (1) Jenzoil (1) Jet Set Ready (1) Jingo de Lunch (1) Johannes D'Kermer Show (1) John Buss (1) Johnny and the Rebels (1) Johnny Edge (1) Jokers Wild (2) Junx (3) Kadaverbak (4) Kalis (1) Kensington Arms (1) Kier vd Werf band (1) Kik (1) King's Evil (4) Klink en Hamer (1) Klinkhamer (4) Knol Cyperus (1) Koala (1) Kobus Gaat Naar Appelscha (9) Kobus Kuch (1) L.U.L. (1) La Cosa Nostra (4) Lapwins (2) Last Dodo Dance Band (2) Latches (71) Lemmon (1) Leoville Jazz Band (1) Les Cheveaux Noirs (2) Les Chouchoux de La Maitresse (1) Lid (2) Lighting (1) Livin Blues (1) Loct (1) Lost Hound (1) Lowlife Ad (1) Ltches (1) Lu-Bami (1) Lucas (3) Luie Hond (2) Lunacy (6) M.O.G. (10) Mac Callaghan Group (1) Magazine (4) Majesty (1) MakeBelieve (1) Malicious Damage (2) Mambo Jambo (1) Mannalea Hawaiians (1) Mark Foggo and the Secret Meeting (2) Marshmellows (1) Mascarra (2) Massada (1) Master Geoffrey (2) Medium (3) Megakronkel (2) Melanocaster (2) Mercury Skiffle Group (17) Midnight Swingers (1) Milwaukee Beefcakes (1) Mindcrime (1) Mink (1) Miss Ippi (1) Mixers (1) Monotones (1) Monstertux (2) Morbid Angel (1) Mordacious (1) Mother Nature (1) Mother's Gone (12) Mothers Pi (1) Mr. Ferd (1) Mullhouse (1) Murder Inc (9) Mystery 5 (2) N.A.I. (2) N.O.I.S. (1) N.O.N. (3) Names and Faces (2) Nanne Kalma (1) Negative Prophecy (1) New Dimension (1) New Fashion (1) New Gold Dixie Stars (5) New Gold Stars (1) New Killer Stars (3) New Noise (1) Newish (2) Nicky and the Shouts (1) Niels Luinenberg (1) Night Train (2) Nightstick Justice (1) Nighttime Visitor (2) Nippleitus Erectus (1) No Gods No Masters (2) No Kiddin' (3) No Nonsense (1) No Pay No Play (1) Nucosm (2) Nun Gun (1) Oaregoric (1) OD On Hope (1) Off Limits (1) Oi Of Olé (1) One Of Those (1) Only We (1) Oogtraantje (1) Oppenheimer Off Beat (3) Paralyzed (4) Parricide (2) Pascal Plantinga (1) Pavane (1) Peptones (2) Pete Cox Band (1) Peter Corda (3) Peter Koelewijn en zijn Rockets (3) Petticoat (4) Phallus (1) Phil Mills Band (1) Piet Kok (2) Pigmeat (8) Pin Baskets (5) Pioneers Of Love (11) Piter Wilkens (3) PJP Pinhead (4) Planet (1) Pleasure (1) Plok Blues band (2) Pogo (1) Prefunktery Sniff (1) Press Darlings (2) Pub Street Bluesband (2) Pugh's Place (6) Purely Pink (1) Puzl (1) Question Sign (1) Quintet Hans Schrades (1) R.U.G. (2) Ravensburger Holidays (1) Razzia BV Torn Together (1) Reboelje (8) Reborn (5) Red Hot Peppers (1) Red Stars (1) Reforger (13) Restless (1) Revelation (1) Rhythm Combo (1) Riddim X (1) Road (3) Roadhouse Blues Band (1) Rockin Martin (1) Rommy (1) Rondon Brothers (1) Room #13 (1) Sabra (1) Sad Iron (1) Sadelrukers (1) Sadotank (10) Safari Joe (1) Salt II (1) Sambrincos (1) Sammy America's MAM (2) Saved By Zero (4) Semi Colon (1) Serenes (1) Seventh Sign (1) Sexual OCD (16) Shakey Sam (2) Sillywax (1) Silver Lining (1) Skeptix (2) Skunks (1) Slachthûske 3 (3) Small Town Rebels (1) Smug (4) So What (2) Social Security (1) Solution (1) Some People (1) Sons (1) Sparta (1) Spinnaz Locos (1) Spirit 84 (1) Spoiled Sperm (2) Spotrockers (5) Stalin Orgels (3) Steefy (1) Sterke Yerke (1) Sticker (1) Still Niño (1) Stoma (4) Straight A's (1) Strangers (2) Strawelte (12) Sundelay (1) Surf A's (2) Suster Poppy (1) Swier Izer (1) Sytze Sound (1) Tankard (1) Tartarus (1) Texaco Warkick (1) Thane (4) That New Move (2) The Actions (1) The Blue Stars (2) The Chairwinders (1) The Drifters (1) The Emeralds (1) The Endeavours Four (1) The Example (4) The Explosions (1) The Flying Chords (1) The Free Boys (1) The Frog Ltd (2) The Funny Two (1) The Heartbreakers (1) The Hot Jumpers (2) the Hot Spurs (2) The Hunger (1) The Javelins (1) the Jolly Frisians (2) The Jumping Jehovah's (2) The Kingbeezz (1) The Lads (1) The Last Stand (2) The Lightnings (3) The Little Stars (2) The Matadors (91) The Mayhem (1) The Meteor Stars (6) The Minstrels (1) the Mixers (1) The Mods (1) The Moves (2) The Music Boomerangs (1) The Musical Comedians (1) The Musicals (1) The Nerds (1) The New Comets (1) The Nickels (1) the Original Fresco Band (1) The Outsiders (1) The Phantoms (2) The Printers (1) The Project (1) The Pukes (1) The Red Comets (1) The Relays (2) The Rhythm Boys (12) The Rhythm Kings (1) The Rhythm Three (1) The Ritz (1) The Rob Hoeke Rhythm and Blues Group (2) The Rustic Five (2) The Screen (2) The Security (2) The Shoes (2) the Silver Strings (1) The Skeptix (1) The Small Town Rebels (1) The Sonic Dimension (1) The Sultans (2) The Teckels (1) The Unbeatable (29) The Visitor (9) The Volcanos (2) the Yellow Jackets (1) Thoron (2) Titanic Survivors (1) Together (1) Tom Holkenborg (2) Tomorrow (2) Tony Light (1) Top Rankin (1) Torero's (2) Travis (3) Trio Hell (8) Truus Gaat Uit Wandelen (1) Turn Over (1) Twinkling Tears (1) Two Stairs Up (2) Tympanic (1) Ubangi 4 (1) Umberto Di Bosso e Compadres (5) UMO (1) Underground Credibility (1) Unemoted Machinery (2) Union-Morbide (1) Us Abe (1) Vanelly (4) Vin Cardinal and the Queens (1) Vitamin X (1) Volhard (3) Weekend At Waikiki (43) Why Not (1) Wiegels Wjukkelmasine (1) William Seen's Transport Music (3) Womanizer (1) Yoop Yum (1) Ype en de Schavers (1) Zusjes Miedema (1) Zwart Op Wit (1)